maanantai 6. tammikuuta 2014

TV junkie

Olen erittäin perso TV-sarjoille. Ja elokuville... ja kirjoille. Siis oikeastaan perso kaikelle sellaiselle, johon liittyy tarina - tietenkin sillä ehdolla, että tarina ja sen toteutus ovat vähintäänkin hyviä.

Minulle hyvään tarinan olennaisia aineksia ovat mielenkiintoiset, uskottavat henkilöt, jotka näyttelijät herättävät henkiin uskomattomilla taidoillaan. Henkilöiden välillä vallitseva kemia ja suhteet (enkä nyt välttämättä puhu romanttisista suhteista) ovat tärkeä osa tarinaa, ja usein juuri se aines, joka minut saa koukkuun. Rakastan myös monologia, sekä henkilöiden välille rakennettua dialogia, erityisesti kun se on kekseliästä ja kirjoitettu pilke silmäkulmassa. Tästä syystä rakastan myös tilannekomediaa.

Downton Abbeyn Dowager Countess viiltää nokkelilla kommenteillaan

Elokuvissa ja tv-sarjoissa arvostan myös visuaalista näyttävyyttä, joka parhaassa tapauksessa salpaa hengen. Elokuvaelämykseen kuuluu olennaisesti musiikki, joka tuo fiiliksiä pintaan ja tiettyinä hetkinä nostaa karvat pystyyn.

Tällä hetkellä olen etenkin tv-sarjojen suurkuluttaja. Usein tuntuu, että minulla vain täytyy olla meneillään ainakin yksi sarja, jota pakonomaisesti seuraan tai katson maratonihengessä. Voi sitä hetkeä, kun lempparisarjan tulee tiensä päähän. Hetkeksi tulee fiilis, jonka allaoleva kuva onnistuneesti kiteyttää :D

Fiilis lempparisarjan viimeisen jakson jälkeen...

...varmaan tuttu tunne monelle muullekin? Luulen, että tämä on minun sukupolveni tyyppivika.

Vanhoja lemppareita:
Grey's Anatomy, Gossip Girl, Modern family, How I Met Your Mother, New Girl, Frendit, Once Upon a Time, Downton Abbey, The Community, Sex and the City, My Name Is Earl, The Big Bang Theory, The IT Crowd, Vampire Diaries

Nykyiset suosikit: Game of Thrones, Sherlock, Hart of Dixie, Supernatural

John Watson (Martin Freeman) ja Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch), henkilökemiaa parhaimmillaan
Aion kokeilla: Vikings, Revenge, Arrow, True Blood

Kokeiltuja, ei tykättyjä: Pretty Little Liars (kauheita bitchejä!), Desperate Housewives (en jaksa ottaa kiinni)

Kokeiltuja, kesken jääneitä (tarkoitus jatkaa): Rome... näitä on paljon muitakin, en vaan oikeasti enää muista!

Nyt kuvittelen, että joku siellä ruudun takana kauhistelee sitä, että en ole täykkäreiden vakkariyleisöä :D Siis kokeilin kyllä, ja vaikutti ihan kivalta, mutta jotenkin kyseinen sarja ei vain onnistunut sitomaan keskittymistäni edes vartiksi kerrallaan, joten annoin periksi. Jos pidän sarjasta sen verran, että katson sitä mielelläni muutaman ensimmäisen jakson verran, katson yleensä kyllä koko tuotannon loppuun. Eli vähän niin kuin kaikki tai ei mitään -periaatteella :)

Historiani tv-sarjojen parissa aikana olen todennut, että HBO:n (esim. Game of Thrones) ja BBC:n (esim. Sherlock) tuotannot ovat ainakin yleisesti ottaen huomattavasti jenkkisarjoja tasokkaampia. Kerronta on niissä sujuvampaa, yllätyksellisempää, eikä puvustuksessa ja lavastuksessakaan ole turhia kursailtu. Lisäksi näyttelijät näissä huippusarjoissa ovat luokkansa aatelia.

Mitä lempparisarjoja teillä on? Onko jotain, jonka loppuminen erityisesti jurppii? Entä sarjoja, joita aiotte kokeilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti