sunnuntai 8. joulukuuta 2013

"Miks se naiset meikkaatte?"

Minulla on jokseenkin ongelmainen iho (syyt edelleen epäselviä) ja aika usein valitan tästä ääneen. Eräs ystäväni ajattelee miehelle tyypillisesti, että syyhän on selkeästi meikissä. No, ei se ihan niin mene, sikäli kun meikit ovat tuotekehityksen myötä kehittyneet paljon iholle terveellisempään suuntaan, eivätkä välttämättä tuki huokosia - toki tuotteesta riippuen. Lisäksi asiallisella ihon puhdistusrutiinilla meikin jäämät ja lika poistuvat iholta päivän päätteeksi (ja aluksi) iholta joka tapauksessa.


Monet (kuvittelisin, että lähinnä miehet..) miettivät, että miksi naiset meikkaavat. No, keksin montakin syytä:

1. Meikkaamalla peitetään ihon virheitä.
2.. Meikkaus on tapa ja osa aamurutiinia, ja siitä on hankala päästä irti.
3. Muut naiset meikkaavat; mietippä kuinka ihanaa on olla luonnontilassa meikattujen vierellä, jos iho ei ole parhaimmassa kunnossa ja et näytä luonnostasi Penelope Cruzilta.
4.. Meikkipohja myös usein sisältää UV-suojan.
5. Meikkaaminen on hauskaa ja sillä voi leikkiä!
6. Meikkaaminen on taitolaji, ja siinä kehittyy vain harjoittelemalla.
7. Meikki antaa sosiaalista statusta ja tuo uskottavuutta. (Esim. jos haluat olla edustava työhaastattelussa, meikittömyys ei tule kysymykseenkään. Jollet ole malli casting-tilaisuudessa.)
8. Meikkaaminen voi olla seremoniallista, sillä eri tilaisuuksiin sopii erilainen meikki.
9. Meikkaamalla korostat omia luonnollisia kauniita kasvonpiirteitäsi.
10. Meikkityyli voi olla osa identiteettiä.

Joka tapauksessa, ystäväni ehdotti minulle, että kokeilisin olla viikon ilman meikkiä. Ajatus kuulosti kiinnostavalta moneltakin kantilta. Ensinäkin se laittaa miettimään, että kuinka paljon itsevarmuudestani on meikkini, varsinkin meikkipohjani, varassa. Lisäksi tuskin meikittömyys ihon kuntoa ainakaan huonontaa!

Ajatus on, että haluan siis haastaa itseni meikittömään viikkoon - paitsi tästä tulee enemmänkin meikkipohjaton viiden päivän rupeama. Joillekin tämä saattaa kuulostaa hassulta ajatukselta, jos on tottunut olemaan meikittä useinkin, mutta minä en rehellisesti ole tosiaan ollut yhtä päivää pidempää aikaa ilman meikkipohjatuotetta vuosiin... Se on niin rutiinia, että en ole edes tullut tätä liiemmin ajatelleeksi!

Aion sallia silmämeikin sekä tummien silmänalusten peittelyn, mutta meikkipohja on poissa pelistä. Että projektin saa alkuun, pitää minun saada valittua mihin tuon rupeaman tarkalleen sijoitan kalenteriini... Nimittäin silloin ei saisi olla mitään menoa, joka ehdottomasti vaatii edustavuutta. Esimerkiksi töihin en kuvittelekaan meneväni ilman meikkiä ellei ihoni kunto ole järkyttävän hyvä. Toivon, että nyt joulukuussa ehdin tämän toteuttamaan! Siispä lisää aiheesta myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti