torstai 29. elokuuta 2013

Pää pyörällä

Koulun alku on sujunut omalla kohdallani melko kivutta, sillä minulla ei oikeastaan ole jäljellä kuin pari pakollista kurssia, joiden lisäksi olen valinnut kourallisen venäjän kursseja. Näiden lisäksi valmiiksi pitäisi saada opinnäytetyö, josta on tällä hetkellä noin 60% valmiina :) Kaverin kanssa olemme tehneet opponointitiimin, jossa voimme tsempata toisiamme ja osoittaa kriittisesti korjausta vaativia kohtia toistemme oppareissa.

Kaikki tämä joka tapauksessa tarkoittaa sitä, että minun olisi tarkoitus saada tradenomin paperit käteen joulukuun loppuun mennessä! Se taas tarkoittaa että seuraava elämänvaihe lähestyy, en vain nyt osaa yhtään sanoa mikä se on..! Vaihtoehtoina ovat jatkokoulutus, toisin sanoen maisterin tutkinto, alan vaihtaminen johonkin mille sydän sykkii enemmän, tai vakinaisen työpaikan metsästys.

Jos opiskeluja päättää jatkaa, niin tietenkään ei voi vaan olettaa, että saa opiskelupaikan ihan tuosta vaan. Mutta eivät ne työpaikatkaan useimmille ihan hopealautasella tule.

Hämmentää. Mitä tekisin? Toisaalta todella siistiä, että on vaihtoehtoja. Ja mitä sitten valitsenkin, ei ole pakko rajoittaa opinahjon tai työpaikan hakua koti-Suomeen, jos iskee halu mennä muualle.

Haluaisin todella tehdä vähän reissua Aasiassa: haluaisin nähdä Kiinaa, Vietnamia, Etelä-Koreaa ja Japania. Olen aina ollut todella tykästynyt Aasian kulttuureihin, ja haluaisin kokea sitä hieman omin silmin paikan päällä. Tällä hetkellä moinen reissu tuntuu kuitenkin melko mahdottomalta, sillä opiskelijana sitä elää vähän kädestä suuhun eikä säästöjä oikein ole tilaisuutta kerryttää - ja jos on, se suunnataan mieluummin johonkin pysyvämpään, esim. asuntoon säästämiseen...


Onko muita, jotka ovat pää pyörällä opintojen päättymisen edessä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti