tiistai 17. syyskuuta 2013

Vietnamilainen ruokavalio

Juttelin pari päivää sitten Vietnamilaisten kurssitovereitteni kanssa. Puheenaihe kääntyi hoikkuuteen, ja totesin että en muista nähneeni yhtäkään lihavaa vietnamilaista. Ilmeni, että kyllä pulleitakin vientamilaisia on, mutta huomattavan liikalihavia ei. Tytöt selittivät, että se todennäköisesti johtuu heidän erilaisesta ruokavaliostaan.

Vietnamissa liha on kallista ja vihannekset halpoja, ja sen mukaan ruokaa myös syödään. Lihaa kuluu hyvin vähän, maitoa ja juustoa tuskin lainkaan. Ruoka koostuu pääosin vihanneksista.



Sangen yksinkertaista, mutta ihan loogista. Vietnamilaisten lihasmassa on kuitenkin näkemäni perusteella yleensä melko pieni, mikä varmasti johtuu vähäisestä proteiininsaannista.

Siispä jos joku siellä ruudun toisella puolella suunnittelee laihtumista, suosittelen vietnamilaista dieettiä sillä erotuksella, että siihen lisää runsaasti esimerkiksi palkokasveja ja kananmunia proteiininsaannin turvaamiseksi.


Olen muutamaan otteeseen ollut vietnamilaisten ystävieni luona illallistamassa. Täytyy sanoa, että heidän ruokansa on todella maittavaa, ja sen lisäksi kevyttä. Heidän kulttuurissaan illallinen syödään aina yhdessä, mikä myös on mielestäni kaunis ajatus. He, jotka ovat muuttaneet Suomeen ja eivät siksi voi tehdä tätä perheensä kanssa, kokoontuvat ystäviensä kanssa ruuan äärelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti