sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Liikunnan maksullisuudesta

Tosiaan, kuten viime postauksessa mainisin, aloitan liikkumisen uudestaan, ja melko lailla alusta.

Kun aloin tätä suunnittelemaan, tuli ensimmäisenä mieleen, että pitää mennä salille. "Mutta kun juuri nyt ei ole varaa saliin..." Sitten muistin, kuinka olin keskustellut liikunnan puutteestani koulukaverini kanssa, ja hän oli kehottanut minua joogaamaan kotona. "You can find plenty of videos online." Ja niimpä..!! 

Nykyisin sitä vain on tottunut ajattelemaan, että liikuntaan liittyy aina jokin maksu. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla, jos on tahtoa ja motivaatiota. Tosiaan, Youtube on pullollaan kaikkia hyviä kotitreenejä, lihastreenistä joogaan ja pilatekseen. Kuvittelisin, että myös zumbaa löytyy. Hyvä ystäväni on personal trainer, ja kun puhuin aiheesta hänen kanssaan, hän sanoi, että uskoo kotitreenin ja lenkkeilyn riittävän minulle vallan mainiosti. 

Kuten sanoin, tämä kotona treenaaminen ei varmastikaan onnistu niiltä, jotka eivät saa tässä itseään niskasta kiinni. Eräs ystäväni ei ole käynyt salilla varmaankaan ikinä, ja hän on tehnyt itselleen treeniohjelman, jota hän myös noudattaa. Tuloksia on myös saatu, päätellen siitä kuinka hyvä kunto hänellä oli eräällä hiihtoreissulla. 

Toki salitreenaamisessa on monia etuja. Onhan se itsestäänselvää. Siellä voi treenata kunnon painoilla, mikä on melko olennaista, mikäli haluaa kasvattaa lihasmassaa. Ryhmäliikuntatunneilla saa liikkua porukassa, mikä minusta on kivaa. Puhumattakaan siitä, että ohjaaja saa minut ottamaan itsestäni irti paljon enemmän, kuin mitä itse itsesäni kotona saisin. Ainakin todennäköisesti. Ehkä itseään voi oppia tsemppaamaan? 

Sanoisin, että jos oma motivaatio on kohdillaan, ovat puntit koti- ja salitreenin välillä melko tasan. Salin hyvä puolet maksavat, kun taas kotona treenatessa kunto kohenee maksuttakin. Eli mikä kenellekin sopii! :) 

Aion siis tosiaan laittaa kotitreenin kokeiluun. Palailen tähän myöhemmin, kun kokeilu on saatu kunnolla käyntiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti