tiistai 26. marraskuuta 2013

Joululahjat opiskelijabudjetilla

Varmaankin on monelle opiskelijalle tuttu tilanne, että haluaisi rakkailleen ja lähimmäisilleen antaa jotain aivan ihanaa joululahjaksi, mutta kukkaro vain ei kovin anna periksi. (Tai siis yleensäkin on varmasti tuttu se tilanne, jossa huvittaisi tehdä jotain, johon vain ei opiskelijana, tai muusta syystä, löydy rahaa...)

Tänä vuonna on telkkarissakin mainostettu aineettomia joululahjoja, mikä on minusta loistava idea tähän suurkuluttajien pyörittämään, materiakeskeiseen maailmaan. Oikeastihan odotamme aina jouluksi jotakin konkreettista ja käsinkosketeltavaa, mutta kuka muka todella on sanonut, että näin pitäisi olla? Aineettomat lahjat voivat olla eettisiä lahjoja. Esimerkiksi lahjoitus hyväntekeväisyyteen.

Serkkuni ja hänen tuore vaimonsa, joilla on pieni lapsi, saivat ystävältään lahjaksi "lippuja", joilla he saavat ystävältään lunastaa esimerkiksi yhden illan lastenhoitovuoroja, jos haluavat kahdenkeskistä aikaa, tai muuta vastaavaa. Kaunis ajatus! Voi vaikka tarjota samanlaisella lipulla omalle isälle seuraa juoksulenkille.

Kuulin rakkaalta ystävältäni, kuinka hän aikoo näpertää suurimman osan lahjoista tänä jouluksi itse. Pidin ajatusta heti mukavana, mutta totesin, että en osaa enää esimerkiksi kutoa tai neuloa (olen opetellut monesti, ja aina oppinutkin, mutta niin se vaan aina unohtuu joka vuosi). Tämän lisäksi en ilmeisesti ole kauhean luova, nimittäin DIY-ideoita ei varsinaisesti tulvinut mieleen. Hänpä kehotti kääntymään Youtuben puoleen. Ihan totta. Mitäpä sieltä ei nykyään löytyisi! Syöttä vain hakukenttään "DIY" ja mitä ikinä haluaakin tehdä ja voila. Mielikuvituksen puutteessa voit hakea vaikka "DIY Christmas gifts".





Katsoin vain yhden videon, ja sain heti idean, mitä haluaisin tyttökavereilleni antaa! Ehkä se luovuus piti vain kytkeä päälle ;) Trigger effect. En malta odottaa, että pääsen näpertämään.

Itse rakastan kaikkea kotitekoista, siinä on jotain sielukasta ja lämpöä, jotka muistuttavat sen antajasta. Lisäksi tällainen lahja on aina täysin uniikki - sitä vain ei löydä kaupan hyllyltä. Todella kunnioitan kaikkea, mihin on laitettu aikaa ja vaivaa.

Ai niin. Tiimarista, tuosta entisestä käsityösälän taivaasta, saa näin konkurssin alla kaikkea ekstrahalvalla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti